CV

Born 1969 in Lødingen, Norway

Lives and works in Oslo, Norway

 

Education:

2012–2015 Studied with the painter Markus Brendmoe, Oslo, Norway

2009–2012 Det tverrfaglige kunstinstitutt (DTK), Bærum, Norway

 

 

Exhibitions:

2018  Solo show, Faces and Traces, Fortnight Institute, New York, USA

2017  Østlandsutstillingen – reformasjonsmarkeringen, (regional, juried exhibition), Oslo, Norway and Kiel, Germany

2016  Borders and Boundaries, Bærum Kunsthall, Bærum, Norway

2016  Solo show, Unmasking w/Palazzo Stabile, Galleri Albin Upp, Oslo, Norway

2015  In between, Bærum Kunsthall, Bærum, Norway

2015  Solo show, Debutantveggen, Galleri Ramfjord, Oslo, Norway

2015  Romeriksutstillingen, (juried exhibition), Ullensaker kunstforening and Lørenskog kunstforening, Norway

 

Trude Viken has participated in a number of collective and student exhibitions since 2009

 

 

Trude Madsen Viken er en klassisk tegner og maler uten noen egentlig spesiell kunstnerisk utdanning bortsett fra noe veiledning hos ulike billedkunstnere; hun er det noen vil kalle en amatør og nærmest selvlært.

 

Imidlertid er hennes siste serie som foregår på små lerreter og som tematiserer tilstander, minner og identiteter et vitnesbyrd om et sterkt og uvanlig talent som naturlig hører hjemme i de profesjonelles rekker, det er bilder malt med en moden kunstners myndighet.

 

Arbeidsmetoden hennes er å påføre oljemaling i tykke lag som knas og vris grundig i mange omganger til hvert lerret tilfredsstiller kunstnerens intensjon og krav.

 

Trude Madsen Viken er en ekte kolorist som med søvngjengerens konsentrasjon og sikkerhet viser oss ansikter i oppløsning og gjenkjennelse.

 

Maleriene er utført med empati men uten selvmedlidenhet eller tilgjort patos til tross for den klart uttalte ekspressive holdningen og fremstår på det beste som rå og utilslørte, som åpne sår, malt av nødvendighet.

 

Markus Brendmoe , 7.aug 2015

GALLERI RAMFJORD  3. OKTOBER 2015

 Trude Madsen Viken viser dagboknotater i form av små selvportretter på Debutantveggen.

Trude Madsen Viken kom gjennom nåløyet på årets stipendutstilling i Galleri Ramfjord blandt 800 søkere. Juryen var enstemmig enige om at dette er arbeider av høy kvalitet. Juryen i år besto av: Lars Elton, Sverre Bjertnæs, Helene Gulaker og Marianne Broch. Madsen Vikens arbeider var til 2.juryering under årets Høstutstillingen og ble antatt ved Romeriksutstillingen som pågår nå. Hun maler med olje som i tykke lag knas og vris grundig, i mange omganger, til hvert lerret tilfredstiller intensjoner og krav. Dagboknotater i form av små selvportretter. Tilstander, minner og identiteter. Ansikter i oppløsning, som åpne sår. Malt av nødvendighet.